Dividen tambahan kepada propaganda utama.

Sektor kewangan meramalkan tahun terbaik yang pernah ada, yang mencapai kira-kira 2 trilion won pada suku pertama Samsung Financial Group, dengan Samsung Life Insurance yang menguntungkan. KB Financial Group, pemegang saham kewangan terbesar di Korea, mempunyai lebih daripada 700 bilion won.

Samsung Life Insurance mengumumkan pada 14 Januari bahawa ia mencatatkan keuntungan bersih sebanyak 1.88 trilion won pada suku pertama tahun ini. Ia berkembang lebih daripada 373.2% YoY, dan ia adalah pendapatan kedua terbesar pada suku sebelumnya.

Pendapatan terbesar ialah 1Q09, dan keuntungan bersih ialah 1.24 trilion won pada masa itu. Pada masa itu, Samsung Life Insurance memperoleh 37.45% (43.39 juta saham) kepentingan dalam Samsung Card, yang membawa kepada keuntungan satu kali.

Samsung Life Insurance, yang memegang 8.51% saham biasa Samsung Electronics (tidak termasuk akaun khas dan stok pilihan), menerima dividen khas sebanyak 800 bilion won dari Samsung Electronics pada suku pertama. 폰테크 Terdahulu, Samsung Electronics membayar dividen sebanyak 13.12 trilion won pada tahun 2020. Dividen penyelesaian sedia ada, 354 won sesaham saham biasa, ditambah 1578 won sesaham dividen khas.

Walaupun tidak termasuk dividen khas Samsung Electronics, yang merupakan faktor satu kali, keuntungan bersih meningkat sebanyak 91.6% tahun ke tahun kepada 440.6 bilion won.

Samsung Life Insurance, jenis Samsung, telah mencapai prestasi yang baik, dan sekutu kewangan Samsung telah mencapai prestasi tertinggi sepanjang masa. Keuntungan bersih yang diperoleh oleh empat syarikat termasuk Samsung Life Insurance, Fire, Securities, dan Card pada suku pertama tahun ini berjumlah 1.94 trilion won (jumlah berasingan dan sambungan lain); ia meningkat 273.3% dari tahun lepas. Lebih daripada suku pertama 2016 (1.67 trilion won) Samsung Life Insurance memperoleh keuntungan tertinggi.

KB Financial Group, syarikat induk kewangan terbesar, mencatatkan keuntungan bersih sebanyak 1.27 trilion won pada suku pertama, dan empat syarikat Samsung Financial Group memperoleh kira-kira 680 bilion won lebih daripada ini. Malah Hana Financial Group berjumlah 834.4 bilion won dan W671.6 bilion, lebih daripada W1.5 trilion.

Pada suku pertama tahun lepas, empat syarikat Samsung Financial Group memperoleh 521.5 bilion won, yang lebih rendah daripada Shinhan Financial Group (932.4 bilion won) dan KB Financial Group (729.5 bilion won).

Secara individu, sebagai tambahan kepada Samsung Life Insurance, kebakaran dan sekuriti telah mengubah pendapatan suku tahunan mereka. Samsung Fire & amp; Marine Insurance mencatatkan keuntungan bersih sebanyak 431.5 bilion won. Kecuali dividen khas Samsung Electronics (140 bilion won), ia telah meningkat lebih daripada dua kali ganda daripada suku pertama tahun lepas, mencapai keuntungan terbesar pada suku pertama.

Samsung Securities juga memperoleh 289 bilion won, naik 1776% dari pasaran sekuriti. Khususnya, kami telah memperbaharui pendapatan rekod kami berkat persekitaran pasaran dan aktiviti jualan yang sangat menguntungkan dalam sektor runcit.

Kad Samsung mencatatkan keuntungan bersih sebanyak 138.4 bilion won, naik 23.4 peratus, peningkatan bilangan ahli kad dan peningkatan kecekapan penggunaan.Ia bukan prestasi terbaik yang pernah ada, tetapi ia adalah penilaian bahawa ia telah memimpin dalam persekitaran penggunaan yang sukar dengan Corona 19.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다