Perancangan harus didahulukan.

Pada 31 Mei, Suruhanjaya Perkhidmatan Kewangan mengumumkan rancangan untuk meringankan peraturan pinjaman, yang meliputi memperpanjang syarat keutamaan untuk pinjaman gadai janji dari yang sekarang untuk menyokong pengguna berpendapatan rendah dan akhir dalam membeli rumah mereka sendiri. Dan tanggal pelaksanaannya disahkan sebagai 1 Juli tahun ini, yang menjelaskan bahawa kami akan melaksanakannya. Secara khusus, diumumkan bahawa peraturan DSR 40% akan dilaksanakan untuk setiap peminjam (per peminjam) mulai 1 Julai, jadi bagi mereka yang tidak mengetahui peraturan DSR dan maknanya, saya akan menjelaskan bersama dengan rancangan peraturan pinjaman ini. Ringkasnya, DSR adalah nisbah jumlah pokok dan faedah pinjaman dalam bentuk apa pun dibahagi dengan pendapatan tahunan individu. Ini adalah kaedah menambahkan bukan hanya pinjaman perumahan, tetapi juga pinjaman kredit, pinjaman kad, ansuran pembelian kereta, dan pinjaman pelajar. Pada pandangan pertama, anda mungkin keliru dengan DTI (Nisbah Pembayaran Semula Hutang).

Dalam kes DTI, had pinjaman dihitung sebagai hasil membagi jumlah yang diperoleh dengan menambahkan hanya faedah pinjaman lain kepada prinsipal pinjaman gadai janji dengan pendapatan tahunan.Namun, seperti yang ditunjukkan di atas, dalam DSR, prinsipal + kepentingan semua pinjaman ditambah dan dibahagikan dengan pendapatan tahunan. oleh kerana ia merupakan satu kaedah untuk menentukan keupayaan untuk membayar balik pinjaman, ia adalah mudah untuk benar-benar mendapatkan had yang lebih ketat, dan terdapat kes-kes di mana pinjaman adalah mustahil sama sekali . Atas sebab ini, indeks penilaian pinjaman dibuat dengan tujuan untuk mencegah orang yang mempunyai nisbah pinjaman tinggi terhadap pendapatan untuk menjadi rumah miskin yang disebut atau untuk mencegah pemanasan perumahan yang terlalu panas dengan mengambil pinjaman secara paksa, tetapi mengkritik bahawa ia adalah halangan untuk rakyat biasa dan pengguna akhir untuk mencari perumahan. Terdapat juga banyak. Sekiranya anda melihatnya, saya rasa anda akan memahami peraturan DSR dan maknanya.

Walau bagaimanapun, adalah kontradiksi bahawa peraturan DSR 40% dilaksanakan, tidak seperti kandungan bahawa keperluan keutamaan untuk pinjaman gadai janji rumah diperluas. Jika DSR 40% peraturan yang dikenakan ke atas setiap peminjam, mereka masih perlu membayar pinjaman pelajar dan membayar sewa bulanan atau kereta ansuran, dan lain-lain Terdapat kebimbangan bahawa ia boleh diturunkan.

Sebenarnya, pada 1 Julai tahun berikutnya, 40% DSR untuk wang kertas dan 60% DSR untuk nota bukan bank akan digunakan. Dalam kes ini, walaupun LTV, iaitu, nisbah pengiktirafan cagaran, dinaikkan, orang biasa atau orang muda yang pendapatannya tidak mencapai tahap tertentu akan dikecualikan dari faedah kenaikan LTV. Secara praktis, belum ada peraturan DSR terpisah yang telah ditetapkan sampai sekarang, tetapi DSR inilah yang diatur dan bukan diatur karena banyak bank menyelamatkan nyawa mereka. Oleh itu, sebagai alternatif, banyak orang biasa menggunakan Pinjaman Bogeumjari Perbadanan Kewangan Perumahan. Ini kerana Perbadanan Kewangan Perumahan menjalankan kebijakan untuk membiarkan hingga 70% DSR sendiri, dan dalam kes melebihi 70%, ada kemungkinan untuk meminjam melalui tinjauan dan penyesuaian had yang terpisah.

Memang benar bahawa pemerintah memiliki Pinjaman Bogeumjari ini, tetapi pada kenyataannya, ketika banyak orang biasa membeli rumah mereka sendiri di Seoul atau kawasan metropolitan, Pinjaman Bogeumjari Perbadanan Perumahan Kewangan tidak mencukupi, sehingga diabaikan bahawa kes di mana mereka perlu mendapatkan pinjaman tambahan daripada bank perdagangan. Terdapat suara yang tinggi berkata. Sebabnya adalah mudah difahami jika anda memahami peraturan DSR dan maknanya. Prinsip dan kepentingan Pinjaman Bogeumjari ini termasuk dalam pengiraan DSR dalam proses pinjaman bank perdagangan.

Tidak dijangkakan akan ada semakan tersendiri terhadap rancangan DSR 40% semasa. Sebenarnya, pemerintah dan organisasi berkaitan secara aktif mencari jalan untuk menggunakan Pinjaman Bogeumjari. Walaupun DSR yang agak tinggi pada masa ini diterapkan, ada pendapat yang mengatakan bahawa standard harus dinaikkan sedikit. Di samping itu, kerana Perbadanan Kewangan Perumahan akan melancarkan pinjaman gadai janji jangka panjang dengan jangka masa 40 tahun pada bulan Julai, pendapat bahawa kapasiti pinjaman tambahan dapat diperluas jika pengurangan pokok dan suku bunga serta pelonggaran DSR ditambahkan bersama-sama. adalah.

Juga, ada rancangan untuk menerapkan pendapatan yang diramalkan masa depan bersama-sama dalam proses menentukan pendapatan tahunan yang diperlukan untuk DSR ketika anak muda menerima pinjaman gadai janji. Terdapat juga gerakan khusus di daerah ini, tetapi kabarnya adalah bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Kewangan memulai proses skala penuh untuk menetapkan garis panduan konkrit melalui lebih banyak data berdasarkan penggunaan data pendapatan khusus usia dalam statistik pekerjaan dan buruh. Selain itu, ada pendapat yang semakin meningkat bahawa bank harus memperluas cakupan batas pinjaman dengan mengurangi jumlah pokok dan bunga Pinjaman Bogeumjari dalam batas tertentu, yang diterapkan pada tingkat yang sama dalam pengiraan DSR saat ini.

Secara praktikal, banyak orang sangat tidak mengetahui peraturan DSR dan maknanya, tetapi oleh kerana ramai orang kecewa di ambang membeli rumah kerana ini, rancangan untuk melegakan pengguna akhir adalah mustahak. Sebagai tambahan, kami akan mengkaji secara ringkas pengembangan syarat pilihan untuk pinjaman gadai janji yang diumumkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Kewangan. Pertama sekali, bahagian utama rancangan ini adalah terhad kepada orang biasa dan pengguna akhir. Pertama, dengan melihat syarat pilihan untuk sasaran ini, standard harga perumahan akan dinaikkan menjadi 900 juta won atau kurang untuk daerah spekulasi yang terlalu panas dan 800 juta won atau kurang untuk kawasan yang harus disesuaikan. Di samping itu, ambang pendapatan, yang terhad kepada kurang dari 80 juta won untuk pasangan yang 휴대폰소액결제 sudah berkahwin, juga telah meningkat menjadi kurang dari 90 juta won, dan untuk pembeli pertama kali, jumlah itu akan meningkat menjadi kurang dari 100 juta won.

Sekiranya kriteria di atas dipenuhi, faedah istimewa LTV (Security Recognition Ratio) dapat ditingkatkan sebanyak 10% hingga maksimum 20%, yang akan meningkat menjadi 60% di daerah spekulasi yang terlalu panas dan 70% di daerah yang harus disesuaikan. Nota tertentu adalah bahawa 50% daripada bahagian 600-900.000.000 won daerah spekulasi yang terlalu panas, di mana faedah keutamaan yang sedia ada tidak digunakan, juga 60% daripada bahagian 500-800.000.000 won, iaitu 10% setiap satu. Akan menjadi Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa jumlah had ditetapkan pada KRW 400 juta walaupun nisbah kenaikan yang sesuai diterapkan untuk mencegah kenaikan hutang isi rumah tanpa pandang bulu.

Dengan meneliti peraturan DSR dan maknanya, kami mengkaji secara ringkas isi kandungan deregulasi pinjaman ini. Sekiranya anda sedang mempertimbangkan untuk membeli rumah anda sendiri, ada baiknya anda mempertimbangkan faedah ini dan menggunakannya dengan teliti. Walau bagaimanapun, bukan hanya pendapatan tahunan, tetapi juga perancangan yang bijak harus diutamakan agar aset yang berlebihan tidak terikat dengan harta tanah.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다